detarettstortliv

Beväpna dig med vingar

En liten fin onsdag

Kategori: Allmänt

Hej igen! Tjugo dagar kvar av mitt lilla & sista sommarlov. Kan faktiskt säga att jag saknar skolan vissa dagar haha. De sista dagarna har varit hyfsat lugna. I lördags stack jag, Ulrika, Henrik & Filip in på festivalen. Eller ja, jag fick möta upp dom där då jag blev inringd till jobb runt 17.30. Efter lite band, käk & alkohol hoppade vi på båten till Danmark. Blev ingen jättesen natt, men hyfsat kul. 
Johan kom hem i söndags så var med honom, kärlek. 
Dessa två senaste dagarna har jag inte gjort alltför mycket. Varit på möte, träffat Emma & pågarna, sovit hos Johan. 
Har just bakat kladdekaksmuffins, så Emma kommer snart & käkar upp dom. Imorgon ska jag vara på jobbmöte runt 13tiden, sen hem & baka en liten prinsesstårta till Lucas som blir 21! 
 
~Blood dem out 
 

Boktajm

Kategori: Allmänt

Såja, nu är det väldigt längesen som det kom ett bokinlägg, även om jag läser hela tiden. Har bara glömt bort det helt enkelt. Känner dock inte alls många som faktiskt gillar att läsa, men det är väl en smaksak. Jag har alltid tyckt om att läsa och har alltid haft lätt för det. Nu, boken. Boken är den sista i Jonas Gardells triologi "Torka aldrig tårar utan handskar". Jag tror dom flesta hört talas om dessa böcker, eller sett tvserien som gick. Jag har läst väldigt mycket av Gardell, då han har ett fantastiskt sätt att skriva & förklara på. 
 
Denna triologi är något speciellt, den är otroligt vacker skriven. Även om jag själv inte var född när boken utspelar sig, känner jag skam för hur bokens karaktärer blev bemötta. Hur Sverige såg på homosexuallitet och hur dom uttryckte sig i tidningarna. Jag känner skam för hur vi i detta land behandlar människor som inte tycker, känner, pratar eller ser ut som "medelsvensken". 
Jag vill ge Jonas Gardell en fet big up för dessa böcker, som både fått mig att gråta, skratta och fundera över livet. Tack. 
 
 
~Mänsklig kärlek har många uttrycksformer.
Den kan vara våldsam & passionerad.
Den kan vara stilla & anspråkslös.
Den kan vara jublande & tragisk.
Den kan vara vånda & lidande.
Den kan vara patetisk & till och med en smula löjlig.
Men en sak kan den aldrig vara; den kan aldrig vara skamlig.
 

Godmorgon eller något sådant

Kategori: Allmänt

ÄNTLIGEN EN DAG MED MINDRE BRA VÄDER. Jag känner mig som en kärring när jag säger att jag är trött på 27 graders värme & gassande sol. Hade värmen bara hållt sig utomhus hade det inte varit några problem, men den trycker sig in överallt. 
Min hosta tar död på mig, hostar upp sega klumpar slem var tionde minut, freeeeesch. 
Idag ska jag nog inte göra alltför mycket. Tror jag ska ut & gå en runda. 
 
Igårkväll mötte jag upp Hanna på gröningen, drack lite & bara snackade skit. Härligt som fan. Såklart var där massor av folk, men vi hittade en liten spot där vi bredde ut våra filtar. Hörde även att Helsingborgsfestivalen börjar idag, uhu. Nej. 
 
~Den största ensamheten är att inte finnas i någons tankar