detarettstortliv

Beväpna dig med vingar

Justdet, min födelsedagstårta

Kategori: Allmänt

Jag sneade inte helt & hållet, trots tidspress, vilket är det värsta när jag bakar såhär hemma.
Iallafall, i brist på fantasi, skrev jag ordet jag mumlar för migsjälv ungefär förtiotre gånger om dagen. När jag blir rädd, glad, får ont, blir förvånad eller allmänt irriterad hahah.
 
2x bourbonvanilj&ballerinabottnar
1x hallonbrowniebotten
2x lager hallonfyllning med cream cheese
1x lager vaniljgrädde
Om du lägger ihop allt detta, & täcker det med marsipan, har du en supersmaskig & mäktig tårta, mmmhm!
 

Nationalteatern-Rövarkungens ö

Kategori: Allmänt

Såja, nu är vi här igen, hoppas att ni mår bra.
Under tiden jag varit inaktiv här, har jag varit desto aktivare "in real life" haha.
Jag fyllde ju år i förra veckan, & hade en himla fin kväll med tårta och dom mest goa människor man kan tänka sig. Tårtan var supergod, jag fick en massa nice saker, & känner mig nu en gnutta äldre.
Besök på akuten i Lund blev det också, så himla roligt! Men nu är det bara två veckor kvar till operationen iallafall, så det känns bra.
På fredagen firade min familj mig, först här, & sen på Basilika.
Lördagen hade Annastar planerat att överraska mig, men hennes planer kom inte överens med mitt knä... Dock överraskade hon mig ändå, med middag ute på Pinchos & med även Madde som sällskap. Alltså dom töserna, så jävla vackrast.
På söndagen var jag äntligen tillbaka på Mikaeli! Som några av er vet, känner jag mig ibland som en liten gumma på insidan haha. & en av mina absoluta höjdpunkter varje år är Mikaeli marknad på Fredriksdal. Jag älskar hela konceptet, hela omgivningen och allt! Det gör mig helt exited bara att skriva om det hahah. Iallafall, vädret var perfekt, människorna glada, jag nöjd över mina inköp & hela dagen i allmänhet. Nu är det bara ett år kvar tills nästa gång.
 

Imperiet-Bibel

Kategori: Allmänt

Okej, alltså jag bara bakar hela tiden. Jag bakar varje dag på jobb, & utöver det bakar jag nog fyra gånger i veckan. Tur jag har massa underbara människor jag kan göda lite haha. Nej, men det känns fett bra faktiskt.
Idag har jag bakat bröd, min ena tårtbotten (vanilj&nougat), & min andra botten (hallonbrownie) står i ugnen. Jag tror det här kan bli bra ändå. Ni kanske får se slutresultatet, om jag inte snear innan dess, wiiiio.
~The past is over